Połącz używanie
Połącz
Dołącz
Zapomniałeś hasła?

Menu główne

Menu użytkownika

czego studenci oczekują od wykładowców?

Stanisław Czachorowski 2009 lis 30, 09:25
Być może taka strona byłaby dobrym miejscem na udostępnianie konspektów z wykładów (póki nie ma innej mozliwości na stronach uwm). Jako wykładowca chciałbym jednak wiedziec, czego studenci oczekiwaliby i w jakiej formie.
U-Kot administrator 2009 gru 09, 02:24
Ja jako administrator też chciałbym wiedzieć czego oczekują studenci :)

Ale także mnie ciekawi czego oczekują wykładowcy? Jak możemy dla nich życie polepszyć?
Stanisław Czachorowski 2009 gru 17, 12:45
Wykładowcy potrzebują.... nauczyć się lepiej przygotowywac materiały-notaki do umieszczenia w internecie, czy to na Ututi, czy na innych stronach. Przydałby się być może jakis poradniczek dotyczący prezentacji, żeby była funkcjonalna do czytania w pdfie a nie tylko w czasie wykładu, jakie informacje umiescic, aby student mógł wykorzystywac bez łamania praw autorskich itd. No potrzebuja wiedziec, jak sensownie wykorzystac UTUTI, czyli po co są te strony, forldery, co i gdzie umieszczać itd.
Paweł Szliwiński 2009 gru 18, 00:43
Jeżeli ktoś zamieszcza swoje własne "wypociny" za zgodą z nich korzystania, to osoba czerpiąca z tego źródła nie ponosi odpowiedzialności za naruszenia cudzych praw autorskich. Wydaje mi się w tym miejscu potrzebna jedna uwaga: Ututi nie powstało z myślą o wykorzystywaniu cudzej pracy w niecnych celach, a raczej z przekonaniem, że brać studencka okaże się na tyle "wychowana" i aktywna, że zechce się podzielić własnymi notatkami. Działalność wykładowców w tej materii mogłaby przynieść o tyle korzystne rezultaty edukacyjne, że poprzez zamieszczenie - powiedzmy tematyki i streszczenia nadchodzących zajęć - studenci przygotowywaliby się do wykładów, które mogłyby z kolei powrócić do formy konwersatoriów i realnego czerpania z wiedzy prowadzącego zajęcia, a nie jedynie biernego spisywania slajdów, bez zaangażowania nawet najmniejszej liczby szarych komórek. Nie obrażając nikogo, a jednocześnie chwaląc tych Profesorów którzy tak czynią, apeluję o powrót do formy roszczeń wiedzy w stosunku do studentów. To z kolei podsyci ich /naszą/ aktywność do zdobywania wiedzy, chociażby przez wymianę własnych notatek za pośrednictwem ututi.pl :)